Vil du gerne leje en bil i forbindelse med ferie? Det er nemt og befriende at leje en bil. Du skal ikke bekymre dig om offentlig trafik eller vente ved forskellige destinationer. Det er forskelligt hvilke krav der er med biludlejning i forskellige lande. I lejekontrakten vil der stå angivet hvis det er nødvendigt at du fremviser internationalt kørekort.

Biludlejning i Europa

I Europa er dette ofte kun nødvendigt hvis dit kørekort er udstedt i f.eks. et arabisk land. Kørekortet skal være udstedt af et EU-land, hvis du skal have lov til at leje og køre i Europa.

Tjek reglerne inden du lejer en bil. På denne måde er du sikker på at udlejningen ikke er unødvendig.

Som dansker skal du ikke bekymre dig om internationalt kørekort indenfor Europas grænser. Det danske kørekort er gyldigt og kan også bruges i nogle lande udenfor Europa. Dette kan f.eks. være lande som Norge, England og Island.

Der kan være undtagelser hvis du skal opholde dig i et land i længere tid. I dette tilfælde bør du undersøge reglerne grundigt, så du er sikker på at alle papirer samt for forsikringer er i orden.

Biludlejning i USA

Der er særlige regler i forbindelse med biludlejning i USA. Du kan blive nægtet at få udleveret en udlejningsbil, hvis du ikke har det internationale kørekort med. Det er ikke alle udlejningsfirmaer der beder om at se kørekortet. Du kan være heldig at få udleveret en lejet bil, selvom du har glemt dit kort. Der er ikke nogen grund til at udfordre skæbnen.

Du bør undersøge alle detaljer hjemmefra. På denne måde er du sikker på at have alt den nødvendige dokumentation med på turen. Konsekvensen af ikke at have kørekortet med er, at du kan risikere at blive stoppet af politiet i USA.

Du kan få en stor bøde for dette afhængig af hvad politiets vurdering er af situationen. Læs mere om internationalt kørekort i forbindelse med billeje hos Billeje.info.

Sådan får du et internationalt kørekort

Der er mange af os danskere der aldrig har hørt om et internationalt kørekort. Du skal en tur forbi kommunens borgerservicecenter for at få dette udleveret. Du skal medbringe dit danske kørekort. Hvis du har glemt dit kørekort, kan du også bruge dit pas som dokumentation.

I dette tilfælde skal du også medbringe original dåbsattest samt billedlegitimation. Du får det internationale kørekort med hjem med det samme. Dette kørekort er gældende i et år og koster 25 kr. at få.

Når du skal vælge udlejningsfirma

Det anbefales, at du vælger et udlejningsfirma, der har et kontor i Danmark. Det er nemmere i forhold til at forstå udlejningskontrakten. I tilfælde af problemer er det også lettere at vide hvem man skal kontakte.

Det anbefales, at du undersøger alle detaljer nøje i god tid. På denne måde er du sikker på at huske det hele til ferien. På internettet kan du se hvad andre af os danskere har haft af oplevelser med forskellige udlejningsfirmaer. Vi danskere er generelt gode til at anmelde alverdens ting på internettet.

Dette kan være en stor hjælp for andre danskere, der skal vælge imellem flere virksomheder. Vi danskere vil gerne vælge et firma, der har fået gode anmeldelser. Dette er med til at vi er sikre på at få en ordentlig udlejningsbil.

Prisen har også en stor betydning for de fleste af os, når der skal vælges bil. Jo billigere du kan eje en god bil, desto bedre er det.

Dette skal du huske inden du rejser

Inden du pakker kufferten og sætter kurs mod lufthavnen, bør du tjekke din huskeliste igennem. På denne måde er du sikker på at have alt det nødvendige med til turen. På din huskeliste bør følgende punkter indgå:

  • Internationalt kørekort (hvis du skal til USA)
  • Dansk kørekort (nok dokumentation hvis det er indenfor Europa)
  • Sygesikringskort
  • Blå sygesikringskort (i forbindelse med sygdom på ferien)

Hvis du kan krydse disse ting af, så er du godt på vej til at få en god ferie uden bekymringer. Der er meget forberedelse i forbindelse med ferie. Når du først er kommet af sted, vil du mene, at det er alle anstrengelserne værd.

Undersøg reglerne for det internationale kørekort
Undersøg reglerne for det internationale kørekort

Previous reading
Fartbøde-beregner
Next reading
Standsning og parkering