Du ved uden tvivl godt, at det ikke er gratis at have bil. Men kender du egentlig til alle de udgifter, der er for en bilejer? Der er nemlig flere. Faktisk kan det være rigtig dyrt at eje en bil.

Der er nogle udgifter, som er helt frivillige. Det er fx det fede musikanlæg, de seje fælge og de lækre sæder. Men der er også udgifter, som du ikke kan komme udenom. Her er der selvfølgelig engangsudgiften ved anskaffelse af bilen, men der er også flere løbende udgifter.

De sikre udgifter

En sikker udgift er anskaffelsesprisen på bilen. Det er det, som det koster dig at få bilen registreret i dit navn.

Der er også en løbende udgift til brændstof. Ligegyldigt om du fylder benzin, diesel eller el på bilen, så koster det noget. Du skal også fylde sprinklervæske og kølervæske på.

Du kan også godt regne med, at bilen på et tidspunkt trænger til en reparation eller i det mindste et serviceeftersyn. Så har du udgifter til mekanikeren.

De lovpligtige udgifter

Mens der ikke er nogen, der holder øje med, hvor meget benzin du fylder på din bil, så er der andre ting, der bliver holdt øje med. Det er nemlig de lovpligtige udgifter.

Du skal som bilejer sørge for at betale vægtafgift på bilen. Det er ikke besværligt, når bilen er registreret til dig. Det er bare vigtigt, at du kan betale din vægtafgift. Hvilket beløb den ligger på, er forskelligt. Du kan læse mere om vægtafgift her.

Udover vægtafgiften skal du også sørge for, at du kan betale en ansvarsforsikring. Det er nemlig lovpligtigt at have sådan en.

Du skal også som bilejer få din bil synet, når den bliver indkaldt til syn.

En mulig udgift mere

Der er endnu en udgift, som kan være forbundet med at have bil. Den er ikke lovpligtig, men har du investeret mange penge i din bil, kan den være en god idé. Det er en kasko-forsikring. Du skal have en ansvarsforsikring, men med en kaskoforsikring oveni er du bedre sikret i tilfælde af en ulykke. Og med vejhjælp i forsikringspakken er det nemmere for dig i tilfælde af nedbrud.

Udgifterne ved at have bil
Udgifterne ved at have bil

Previous reading
Har din ven fået kørekort? Inviter på oplevelsestur for at fejre det
Next reading
Alle nye færdsels- og trafikregler i 2020