Vidste du, at du findes forskellige slags kørekort alt afhængigt af, hvor meget vægt du faktisk må køre med? Alt under 3.500 kilogram kræver kun B-kørekort, hvilket er det mest almindelige. Skal du køre med last, der er over denne grænse, skal du have et kørekort i kategori B+. Der kan være rigtig mange fordele i at have det rigtige kørekort, hvis du skal køre rundt med lidt mere end bare din syge moster i din Berlingo. Læs videre her, og bliv inspireret til, hvad du kan bruge et nyt kørekort til.

Der findes mange kørekort i Danmark. De fleste er faktisk vægtbestemte, så hvis du har et stort læs på din trailer, så er det faktisk påkrævet, at du investerer i et nyt kørekort i kategorien B+. De fleste i Danmark har et B-kørekort, der egner sig til både personbiler og minibusser, men den samlede vægt for køretøjet plus eventuel trailer må ikke overstige 3.500 kg. Gør den det, skal du ud og have fat i et nyt kørekort.

Et kørekort i kategorien B+ bliver også kaldt trailerkørekort. Det drejer sig dog kun om vogntog med en samlet total på over 3.500 kg. Det kan for eksempel være hestetransport eller transport af gods, der vejer mere end 750 kg, inklusiv trailer. Har du en masse jord, du skal have kørt ud på fyldpladsen, så vær sikker på, at du overholder vægtgrænserne.

Tag et smut i Harald Nyborg med ny anhænger

Savner du så noget at transportere med dit nye kørekort? Så kunne du jo tage et smut i Harald Nyborg. Her finder du alt lige fra stik fordelere til havefræsere. I Harald Nyborg har de alt, hvad du ikke vidste, du lige stod og manglede, og det gælder både hus, hobby og have, både indendørs og udendørs. Harald Nyborg har det hele.

Mangler du pæle til hegn? Så finder du det her. Hegnspæle er særdeles effektive til haven, så du kan indhegne de dele, du gerne vil beskytte. Har du en køkkenhave eller lignende, så kan du indhegne den, så den er beskyttet mod nysgerrige og sultne smådyr. Hegnspæle er også gode, hvis du har høns gående derhjemme. Faktisk kan du indrette store dele af haven med pæle til hegn, så du kan få den have du altid har drømt om.

Det bedste ved Harald Nyborg er, at du ikke behøver hverken bus- eller lastbilskørekort for at tage et smut forbi. Det er kun mængden af det, du køber, der har betydning for, hvor stor en trailer du skal have på til anledningen. Med et B+ kørekort har du mulighed for at transportere lidt mere med hjem, hvis du har planer om at renovere have eller hus.

Previous reading
3 gode grunde til at få din egen bil
Next reading
Sådan finansierer du din motorcykel