Et kørekort kan være en dyr fornøjelse, hvor man skal betale mange penge på en gang. Hvis du overvejer at tage et lån, så er det en god idé at undersøge markedet for lånemuligheder først, så du finder det bedste og billigste lån.

Teorilektioner, glatbane, køretimer, teoriprøve, praktisk prøve, førstehjælpskursus. Der er mange udgifter forbundet med et kørekort, og det løber hurtigt op i mange tusinde kroner, hvis man vil tage et kørekort. Nok også flere penge, end alle lige har stående på kontoen. Der er nogle, der vælger at tage et kviklån. Et kviklån giver mulighed for, at man kan finansiere store udgifter på en gang, hvor man bagefter afdrager til sin låneudbyder. Inden man tager et kviklån, skal man skal tænke sig godt om.

Der kan nemlig være stor forskel på lånene, og hvad de koster. Forskellige lån har forskellige tilbagebetalingsperioder, renter og andre udgifter. Derfor er det en god idé at besøge en låneguide, inden man lægger sig fast på sit lån. Eksempelvis kan man sammenligne forskellige lån på Fair Lån, så man kan finde ud af, hvad der er billigst i forhold til sin egen økonomi. Her kan man også læse om gode råd til, hvordan man finder det billigste lån.

Hold øje med årlige omkostninger i procent (ÅOP)

Nogle mennesker er bange for, at kviklån kan blive en dyr fornøjelse. Tidligere kunne man finde lån med høje årlige omkostninger. Men i 2020 blev der indført en ny lov. Den nye kviklån-lov fastsatte den såkaldte ÅOP (årlige omkostning i procent) på 35 procent. ÅOP indikerer, hvad det koster at tage et lån, når man medregner alle udgifter. Det kan dog stadig blive dyrt, om end ikke lige så dyrt som før lovændringen. Det er renter, gebyrer og andre dele, som kan gøre dit lån dyrt.

ÅOP er et godt redskab til at sammenligne priserne på forskellige lån. Udbyderne af kviklån skal nemlig oplyse, hvad lånet kommer til at koste i ÅOP, og derfor får man altid oplyst denne information. Den er også tydeligt fremhævet, hvis man besøger en låneguide, som sammenligner forskellige kviklån.

Hold øje med andre ting end ÅOP

Man kan dog ikke altid bruge ÅOP som en målestok for at finde det billigste lån. Netop fordi at et kviklån er målrettet mindre beløb, som bliver betalt hurtigere tilbage, kan det tit være, at lånet er indrettet efter, at det skal betales tilbage inden for et par måneder. Derfor kan lånet godt være billigere, når man udregner det efter løbetid, end hvis man regner efter ÅOP.

Når man skal låne penge til et mindre beløb, kan et kviklån også være billigere end et banklån. Banklånene er typisk rettet mod større beløb, så når man sammenholder løbetid, renter og andre omkostninger, kan det godt ende med at blive et dyrere lån. Derfor er det en god idé at afsøge alle sine lånemuligheder, inden man lægger sig fast på sit lån. Vel og mærke, hvor man både sammenholder ÅOP, løbetid, renter og andre udgifter.

Sådan finder du det billigste lån
Sådan finder du det billigste lån

Previous reading
Hvilket kørekort skal du tage?
Next reading
Sådan kan du få råd til kørekortet