Ejer eller leaser du en bil med forbrændingsmotor, så skal du spidse ører nu. I dag skal det nemlig handle om brændstoffilteret – et filter, der sidder i alle biler med forbrændingsmotor. Der er tale om biler, der drives af enten benzin eller diesel.

Måske har du stødt på ordet brændstoffilter før, eller også vidste du måske slet ikke, at der sad sådan et filter i din bil. Uanset om det ene eller andet gør sig gældende, så bør du være opmærksom på, hvilke tegn der er på et defekt brændstoffilter. Og så skal du vide, hvordan du skifter filteret, hvis uheldet er ude. Vi guider dig i denne artikel.

Du skal udskifte bilens brændstoffilter, hvis…

Det er en kendsgerning, at rigtig mange biler kunne have gavn af et nyt brændstoffilter, men det er desværre ikke alle bilejere, der er opmærksomme på dette. Derfor vil vi rigtig gerne gøre dig lidt klogere på, hvilke tegn du skal lægge mærke til.

Disse tegn kan der være på et fejlbehæftet eller defekt brændstoffilter:

  • Bilen starter ikke første gang (og måske heller ikke anden eller tredje gang)
  • Bilen ryster og / eller giver mislyde ved motorstart
  • Bilen viser en fejlkode i instrumentbrættet
  • Bilen har et højere brændstofforbrug end normalt
  • … og andre tegn!

Ovenstående tegn er nogle af dem, du skal reagere på, da det kan være tegn på en defekt eller fejl i brændstoffilteret. Problemerne går kun meget sjældent over af sig selv, så reagér i dag og få det bragt i orden.

Hvilket brændstoffilter skal jeg vælge?

Har du oplevet noget af førnævnte, og er du kommet frem til, at det skyldes et defekt eller fejlbehæftet brændstoffilter, så vil du helt naturligt gerne have udskiftet filteret hurtigst muligt. I den forbindelse skal du selvsagt have købt et nyt brændstoffilter. Her skal du sikre dig, at du får fundet et brændstoffilter, der er kompatibelt til netop din bil.

Du kan f.eks. kigge nærmere på Delphi HDF296. Dette brændstof filter Delphi HDF296 tjener til at sikre, at din bil kan starte første gang – vel at mærke uden rystelser eller mislyde. Omtalte brændstoffilter har en længde på 72 mm. og gevindmål på 19 mm. Filteret fra producenten DELPHI passer bl.a. til en lang række biler fra Renault, Suzuki, Ford, Opel og mange andre biler.

Hvor ofte skal filteret skiftes ud?

Det ville naturligvis være rart at kunne give et kort og konkret svar på dette, men faktum er, at det er meget forskelligt, hvor længe et brændstoffilter holder. I de fleste tilfælde vil dette filter dog kunne holde til 40.000-60.000 km. på vejene. Den reelle levetid afhænger bl.a. af, hvor ofte du starter bilen, da dette filter bl.a. slides en smule, hver gang motoren startes. Endvidere afhænger levetiden naturligvis af model og fabrikant.

Mange biler trænger til et nyt brændstoffilter – gør din bil også?
Mange biler trænger til et nyt brændstoffilter – gør din bil også?

Previous reading
Står du og skal tage et kørekort?
Next reading
Fra Danmark til smukke Schwarzwald – Det perfekte road trip