I dag er teknologi nærmest uundværlig i danskernes hverdag. Den gør hverdagen nemmere og mere effektiv, og man behøver ikke længere gøre noget manuelt. Før havde man fx en nøgle til sin bil, som skulle stikkes i et nøglehul i bildøren. I dag bruger mange smartphonen til at låse bilen op. Men mange danskere bruger også gadgets som smartwatches til deres bil.

Smartwacthes er ure, som fungerer lidt som en smartphone. De kan typisk bruges til opkald, sms og måling af puls. Men mange watches er også udviklet til biler, så du kan programmere bilens navigationssystem og tænde for varmeapparatet på forhånd. Læs videre her, og bliv klogere på, hvordan du kan bruge et smartwatch til din nyere bil.

Apple Watch og Samsung Watch kan forbindes til bil

Der er mange mobilproducenter, som laver watches. Det gør bl.a. både giganter som Apple og Samsung. Du kan altså nemt finde et smartwatch til iPhone og android.

Med et smartwatch til iPhone kan du tilføje din bilnøgle til appen Wallet. Det er dog kun muligt, hvis du har en nyere bil, som understøtter denne teknologi. Her skal du bruge en iPhone XS eller en nyere model til at tilgå bilproducentens app og derefter appen Wallet. iPhonen skal du placere på bilens læser, så der kan skabes forbindelse mellem de to.

Når du får forbindelse mellem iPhone og bil, kommer der typisk også forbindelse mellem dit Apple Watch og din bil. Har du din bilnøgle på din iPhone, får du altså også nøglen på dit smartwatch.

Med et smartwatch til Android får du forbindelse til bilen via appen Android Auto. Her forbinder du din Android og bil via Bluetooth eller USB-kabel. Det kræver selvfølgelig også en nyere bil- og Android-model, men efter forbindelsen er lavet, kan du også oplåse din bil med fx et Samsung Watch.

Med Apple Watches og Samsung Watches kan du altså oplåse og aflåse din bil, når du er i nærheden af den. Derudover kan du også starte bilen via et watch, når du sidder i den. Derudover har bilproducenter som Nissan og Volvo smartwatches og apps, som selvfølgelig er designet specifikt til biler. Med disse watches og apps kan du bl.a. tænde for bilens varmeapparat og programmere navigationssystemet.

Smartwatch-priser fortæller om kvalitet

Det er ikke nogen hemmelighed, at avanceret teknologi og nye gadgets kan være dyre. Og smartwatches er ingen undtagelse. En hurtig Google-søgning vil nemlig vise, at prisen på et watch er mellem ca. 1.000 og 4.000 kr. alt afhængigt af modellen og mobilproducenten. Men vil du gerne have god kvalitet og nem forbindelse til din bil, uden at din smartphone er i nærheden, er det prisen værd.

Alle kan selvfølgelig bruge et watch, og du kan købe et hos en mobil- og bredbåndsudbyder eller i forskellige elektronikbutikker. Og der er smartwatches til kvinder, mænd og børn. Derudover findes der forskellige abonnementer. Hos nogle udbydere koster det billigste smartwatch-abonnement omkring 30 kr. pr. måned.

Er du i tvivl, om din bil understøtter teknologien, der skal til for at forbinde smartphone og bil, kan du med fordel kontakte bilens producent. Og vil du gerne have hjælp til at finde det bedste smartwatch, kan du med fordel kontakte en udbyder.

Kommunikér med din bil via et smartwatch
Kommunikér med din bil via et smartwatch

Previous reading
Kan videospil hjælpe dig i mål med køreprøven?
Next reading
Har du købt din første bil? Det koster omregistreringen