Når man har sat sig for at købe sin første bil, er der en lang række ting, som man bør være opmærksom på. Mange falder desværre i fælden, og ender med at betale alt for meget for en bil, der er klar til at blive skrottet. Årsagen er sådan set meget simpel; man har ikke prøvet at købe bil før, og man ved derfor ikke hvad man skal være på udkig efter.

Her i artiklen prøver vi derfor at give dig en lille guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber din første bil.

Vælg det rette billån

En af de helt essentielle ting ved at købe sin første bil, er at man vælger det rette lån til at finansiere bilen med. Det er naturligvis bedst at betale bilen kontant, men det er desværre de færreste, der har pengene til at kunne gøre det. Med et billig billån er du godt på vej til, ikke at bruge alt for mange penge på en bil, som sandsynligvis bliver skiftet ud inden alt for længe.

En af de låneudbydere, som tilbyder et af Danmarks billigste billån er DIBA. Her kan du både låne penge med 0 kroner i udbetaling, få en god rente og så skal du ikke betale gebyrer for at indfri dit lån før tid. Sidstnævnte er uden tvivl vigtigt for en billån, så det ikke koster ekstra, når lånet indfries den dag bilen sælges.

Derfor kan vi kun anbefale, at du overvejer DIBA, når du skal vælge det rette billån til din første bil.

Husk fuld servicebog og kvitteringer

Hvis du vælger at købe en brugt bil, er det altid en god idé at købe en bil med fuld servicebog. På den måde er man lidt mere sikker på, at bilen er i den stand, som sælgeren siger, at den er. Hvis salgsannoncen derudover fortæller, at der er blevet skiftet motor, eller lavet andre større ting på bilen for nyligt, bør du altid få kvitteringerne på dette med også.

Hvis ikke du får kvitteringerne, har du ikke noget sted, hvor du kan klage eller reklamere, hvis der skulle være problemer med installationerne.

Helt generelt gælder det, at man skal være lidt påpasselig i forhold til at falde pladask for en god salgsannonce. Det er altid vigtigt at tjekke bilen godt efter, og man bør altid køre en tur i den, inden man skriver under på slutsedlen. Test gerne, hvordan den kører under flere forskellige situationer – både ved motorvejs-, landevejs og bykørsel.

Guide til køb af din første bil
Guide til køb af din første bil

Previous reading
Derfor er det vigtigt at vedligeholde din bil
Next reading
Din komplette guide til et bilsalg