I dag er der rigtig mange børn, der får foræret et kørekort af deres forældre, når de bliver gamle nok til at køre bil. At forære sine børn et kørekort er en gave, som der skal spares mange penge sammen til. Et kørekort kan hurtigt komme til at koste 16.000 kroner hvis ikke mere. Det er altså ikke småpenge, der er tale om, når børnene kommer og siger, at de godt kunne tænke sig et kørekort, når de bliver 18 år. Hvis man gerne vil have mulighed for at forære sine børn et kørekort, kan det altså være en god idé at begynde at tænke i opsparings- eller investeringsmuligheder i god tid.

Udgifter til et kørekort

Det er blevet rigtig dyrt at tage et kørekort. Først og fremmest koster det penge at tage kørekort hos en autoriseret kørelærer, men derudover er der også udgifter til førstehjælp, køreprøve og teoriprøve. Et kørekort kan hurtigt komme til at koste mere end 16.000 kroner, og selvom man gerne vil glæde sit barn med et kørekort, så kan det være svært at finde pengene til det, hvis ikke man er begyndt at spare op i god tid.

Nogle forældre laver en aftale med deres børn om, at de selv skal betale halvdelen af deres kørekort, og andre skal helt selv betale det, hvis de har et ønske om at køre bil. Dog er der rigtig mange forældre, der gerne vil glæde deres børn med et kørekort, og i nogle kredse er det måske endda en selvfølge, at børnene får et kørekort, når de bliver gamle nok.

I dag må man tage kørekort allerede som 17-årig, men førend man må køre bil, kræver det, at man altid har en ledsager med i bilen. De nye regler for kørekort, der trådte i kraft i 2017, har altså givet forældre et år mindre til at spare op til et kørekort.

Få råd til at give dine børn et kørekort

Der er absolut ingen, der siger, at man skal kunne give sit barn et kørekort. Heldigvis er det langt fra en selvfølge, at forældrene betaler kørekortet, men alligevel er der mange forældre, der har en forventning til dem selv, om at de i det mindste burde kunne spæde noget til, at børnene får et kørekort.

Medmindre man er så heldig, at man har et job, der kan betale et kørekort uden at skulle lægge de helt store beløb til side hver måned, så kan det være en fordel at begynde at spare op til et kørekort, allerede når børnene er små.

Der er mange udgifter forbundet med at have børn, så hvis man ikke har mulighed for at lægge mange penge til side hver måned, så er der i stedet den mulighed, at man investerer nogle penge. Ved at investere sine penge er der sandsynlighed for et positivt afkast. Man kan eksempelvis vælge at investere i kryptovaluta såsom Bitcoins, som stadigvæk er relativt nyt indenfor investering. Du kan læse mere om, hvordan du bliver god til at investere her.

Få mulighed for at forære dine børn et kørekort, når tiden er
Få mulighed for at forære dine børn et kørekort, når tiden er

Previous reading
Sådan holder du nerverne under kontrol til køreprøven
Next reading
Find den perfekte bil til dine behov