Er du blevet smask forelsket i en ny bil, som du bare må eje, og kunne du derfor godt bruge et par gode råd, til hvordan du sælger din nuværende bil? Så er du kommet til en helt rigtige hjemmeside. I denne guide vil du nemlig blive gjort klogere på, hvad du skal vide, netop når du skal til at sælge en bil. Der er nemlig en lang række overvejelser, som du bør gøre dig, inden du sælger din bil.

Først og fremmest vil guiden fokusere på spørgsmålet, som omhandler, om du bør gå til en forhandler, eller om du bør klare salget selv. Dernæst vil du blive introduceret til vigtigheden i, at du har en grundig forståelse for markedet. Og til sidst, vil guiden handle om, hvor vigtigt det er, at du har fuldkommen styr på sagerne. Vil du sætte din bil til salg med det samme? Så er du heldig – sæt bil til salg her.

Skal du gå til en forhandler?

Det første spørgsmål,  når du skal sælge din bil er, om du skal gøre dette via en forhandler. Her er det først og fremmest vigtigt at understrege, at her er tale om et spørgsmål, hvor det er utroligt svært at komme med ét konkret svar. Det er nemlig et spørgsmål, som afhænger utroligt meget af din individuelle situation og dine individuelle præferencer.

Hvis du vælger at gå til en forhandler for at få solgt din bil, så skal du regne med, at du ikke får det samme beløb for den, som du kunne have fået, hvis du solgte bilen selv. Dette er selvfølgelig en ulempe, men det betyder langt fra, at der ikke kan være fordele forbundet ved at gå til en forhandler. For som du nok kan regne ud, så vil du, ved at gå til en forhandler, slippe for en masse besvær, da forhandleren sælger bilen for dig.

Derfor er det et valg, som du skal gøre op med dig selv. Når du gør dette, er det vigtigt, at du spørger dig selv om, hvor meget tid du ønsker at bruge på sælge bilen. Har du en travl hverdag, og ønsker du at få det gjort nemmest muligt, vil det formentligt være klogt at søge en forhandler. Føler du det omvendt overskueligt at sælge den selv, så kan dette formentligt anbefales.

Undersøg markedet grundigt

Hvis du så beslutter dig for, at du vil sælge bilen selv, hvad skal du så vide? Som det ovenfor står skrevet, vil du formentligt her opleve, at du kan få den mest fordelagtige præcis. Men når det så er sagt, så betyder det ikke, at du kan få hvad som helst for din bil. For at finde den helt rigtige pris til din bil, er det meget vigtigt, at du har et super godt kendskab til markedet.

Det kan derfor varmt anbefales, at du sætter dig ned og bruger en god mængde tid på at undersøge markedet for biler i samme klasse som din nuværende. Forsøg derefter at danne dig et nogenlunde billede af, hvad bilen ideelt set skal koste. Dernæst bør du gennemgå din egen bil for diverse fejl og mangler, hvorefter du til sidst på bedste vis forsøger at korrigere for disse, så du rammer den bedste pris.

Hav styr på sagerne

Når du skal sælge din bil, er det alfa og omega, at du har fuldkommen styr på sagerne hele vejen rundt. Har du ikke dette, vil en eventuel køber få et sjusket helhedsbillede af dig, hvorfor det måske er at foretrække at søge en anden sælger.

Navnligt er det vigtigt, at du har fuldstændig styr på bilens slutseddel. Er du ikke klar over det endnu, så er slutsedlen et dokument, som indeholder al nyttig og brugbar information vedrørende bilens tilstand, køber og sælger. Når handlen afsluttes skal begge parter underskrive dokumentet, som et tegn på, at man er nået til enighed omkring tilstandene. Når dokumentet er underskrevet, er det køberen som har al ansvaret for bilen.

Hvis du skal sælge din bil, er det da vigtigt, at du har fuldstændig styr på, at du har udfyldt dokumentet korrekt. Har du lavet en fejl på slutsedlen, kan det meget nemt virke som om, at du forsøger at snyde, også selvom det ikke er din intention. Men som køber kan det virke meget utroværdigt, og man vil formentligt skippe handlen.  Det kan derfor varmt anbefales, at du går bilen igennem sammen med en ven eller bekendt, som har godt styr på biler, for fire øjne ser bedre end to, og du vil mindske risikoen for at lave fejl på dokumentet.

Din komplette guide til et bilsalg
Din komplette guide til et bilsalg

Previous reading
Guide til køb af din første bil
Next reading
Har din ven fået kørekort? Inviter på oplevelsestur for at fejre det