For mange mennesker er bilen et uundværligt transportmiddel i hverdagen. Skal du have en ny bil, eller skal du måske købe din første bil, er der nogle aspekter, du bør skrive dig bag øret. Læs med her, når vi guider dig til alt det, du skal være opmærksom på, når du køber en bil.

Køb af ny bil – i korte træk

Her får du en række tips til det, du bør have in mente næste gang, du skal købe en bil:

  • Pris
  • Research
  • Ny eller brugt
  • Forsikring

Pris

Først og fremmest skal du overveje dit budget. Spritnye luksusbiler kan koste op til flere millioner kroner, mens du kan få en ældre brugt bil for nogle tusinde kroner. Find ud af, hvad du er villig til at betale, og overvej derefter dine muligheder. Har du allerede en bil, som du gerne vil af med, kan du nogle steder få en bilvurdering hos forhandleren på den gamle bil. Den kontante vurdering kan blive slået af købsprisen på den nye bil, så du kan få den billigere.

Research

Før du køber en ny bil, bør du foretage en grundlæggende research om markedet. Du kan enten besøge din lokale bilforhandler og høre om udbuddet, men du kan også søge i online bildatabaser med kriterier som pris, årgang, antal kørte kilometer og mærke. Så kan du se dine valgmuligheder.

Ny eller brugt

Der er stor forskel på, hvad en helt ny bil og en brugt bil koster. En splinterny bil er selvfølgelig en stor luksus, men prisen er en del højere. Er dit budget stramt, kan du overveje en brugt bil. Næsten alle forhandlere – store som små – sælger brugte biler, og de er alle gennemtestede, så du behøver ikke være nervøs for at blive spist af med en skrammelkasse.

En brugt bil koster mindre end det helt nye modstykke, og den lavere pris bliver afgjort af, hvor langt bilen har kørt, hvor mange år den har på bagen og den generelle tilstand. Du kan sagtens gøre en god handel med en brugt bil. Husk også, at en ældre og billigere bil vil være lettere at forsikre end en hundedyr mærkebil.

Forsikring

Når vi er ved forsikringer, så skal du være opmærksom på, at det er lovpligtigt, at du tegner en ansvarsforsikring og eventuelt også en kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen betyder, at hvis du skader andre personer/genstande med bilen, så får vedkommende økonomisk kompensation. Læg mærke til, at disse forsikringer kan være dyre, så dem skal du også tage med i betragtning, når du vurderer dit budget. Vær tillige opmærksom på, at du også skal betale forskellige afgifter, når du er bilejer.

Det skal du vide, før du køber din næste bil
Det skal du vide, før du køber din næste bil

Previous reading
Kan det betale sig for dig, at anvende en boligadvokat?
Next reading
Spar penge når du skal tage kørekort