Når man har fået kørekort til motorcykel, så skal man bare ud på vejene og øve sine færdigheder i praksis. Heldigvis bliver man grundigt undervist på køreskolerne, så man er godt rustet til livet som motorcyklist. Man har lært de vigtigste regler for en motorcyklists færden i trafikken, så det grundlæggende er på plads. Men man skal lære at få det hele til at flyde. Man skal have rutinerne til at sidde i rygraden. Det er altid vigtigt at man er sikkert klædt på, især i den første tid.

Når man taler sikkerhed, så er en god mc hjelm noget af det vigtigste. Der er altid risiko for styrt, især, når man er ude på sine første ture på egen hånd, og endnu ikke er helt fortrolig med sin maskine, og det den kan. Hovedet er noget af det mest udsatte ved et styrt. Har man ikke styrthjelm på, så er der stor risiko for at for voldsomme skader. Ja, i yderste konsekvens er det ens liv, der er på spil. En god mc hjelm kan redde liv. Det er bevist ved tests og i utallige tilfælde i det virkelige liv.

Ny på motorcykel med sikker styrthjelm

Noget af det første man skal tænke på, når man lige har fået sit motorcykelkørekort, er at beskytte sit hoved. Schuberth C5 er en motorcykel hjelm fra øverste hylde. Den giver maksimal beskyttelse og sidder perfekt, hvis man sørger for at købe den rigtige størrelse. Det er nemlig helt afgørende at din motorcykel hjelm passer til dit hoved. Gør den ikke det, så er den ikke meget bevendt.

Hos motorcykelgrej.dk kan du finde en størrelsesguide, der kan hjælpe dig, så du finder den styrthjelm, der passer bedst til dit hoved. Vær altid grundig, når du køber udstyr til dig og din motorcykel, ikke mindst på dette punkt. Dit hoved er vigtigt. Det er vigtigt at beskytte det, så du ikke risikerer en frygtelig ulykke ved styrt.

Hjelmen beskytter med kolde vinde

Mange mc folk kender til vigtigheden af at beskytte sig imod kulde. I gamle dage kunne folk godt finde på at køre uden mc hjelm på landevejene. Det kom de ofte bitterligt til at fortryde. Selvom de ikke styrtede og slog hovedet, så kom mange af dem til at lide af vedvarende smerter, forårsaget af kronisk pandehulebetændelse. Pandehulerne har det ikke godt med iskold luft, der blæser ind i ansigtet.

Det samme kan ramme mellemøret, hvis man ikke har beskyttet sig ordentligt mod kold modvind. Der er, med andre ord, flere gode grunde til at man bør beskytte sit hoved med en god hjelm, når man kører på motorcykel. Tillykke med kørekortet. Brug din fornuft.

Derfor skal du have hjelm på når du kører motorcykel
Derfor skal du have hjelm på når du kører motorcykel

Previous reading
3 ting du kan gøre inden køreprøven
Next reading
Kan det betale sig for dig, at anvende en boligadvokat?