Bil

Her kan du læse om kørekort og lovkrav til 4-hjulede køretøjer – såvel “lette køretøjer” som personbiler og varevogne (kategori B) som “tunge køretøjer” i form af lastbiler (kategori C) og busser (kategori D).

Erhvervskørekort
Hvad er et erhvervskørekort? Der findes ikke noget decideret erhvervskørekort som en selvstændig kategori.
Motorvej
Hvad er en motorvej? Følgende forhold kendetegner en motorvej:Flersporet vej med mindst to vognbaner i hver retning, som er adskilt af en bred midterrabat eller et autoværn.
Hastighed på motorvej
For generel information om færdselsregler for kørsel på motorvej henvises til artiklen: Regler for kørsel på motorvej  Generelle hastighedsgrænser på motorvej Du må aldrig køre...
Grøn ejerafgift
Hvad er grøn ejerafgift? Grøn ejerafgift er den populære betegnelse for hvad SKAT kalder "brændstofforbrugsafgift".Afgiftens størrelse afhænger af bilens brændstofsforbrug - dvs.
Udligningsafgift
  Hvad er udligningsafgift? Udligningsafgiften er et tillæg til grøn ejerafgift eller vægtafgift gældende for ikke-benzindrevne køretøjer.
Vægtafgift
Hvornår skal man betale vægtafgift? Du skal ENTEN betale vægtafgift ELLER grøn ejerafgift.
Fartbøder
NB! Beregn din fartbøde ved at benytte vores fartbøde-beregner her!Generelt om fartbøder Ved overskridelse af hastighedsgrænserne, risikerer du at få en fartbøde.
Parkeringskort
Denne artikel omhandler reglerne for ansøgning om parkeringskort (invalideskilt til bilen).
Handicapskilt / Invalideskilt (parkeringskort)
[toc: label ="Regler for handicapskilt til bil"]                     Denne artikel omhandler parkeringsregler for biler med handicapskilt/i...
Stort kørekort
[toc: label ="Regler for stort kørekort"] De nye regler for lastbil og bus ”Stort kørekort” er en populær betegnelse for kørekort til lastbil og bus – dvs.
Miljøzoner - Tyskland
[toc: label ="Oversigt over tyske miljøzoner"]               For specifik information om Berlin henvises til artiklen: Miljøzonen i Berlin   Generel...
Miljømærke - Berlin
  For generel information henvises til artiklen: Tyske miljømærkerHvilke type miljømærke anvendes i Berlin? I miljøzonen i Berlin er det formelt kun tilladt at køre med grønt miljøm...
Miljømærke - Tyskland
Generel information Se kortet over samtlige miljøzoner i Tyskland her I næsten alle større tyske byer findes der miljøzoner (på tysk: Umweltzone).
Miljømærker
[toc: label ="Miljømærker i Danmark"]               For information om tyske miljømærker henvises til artiklen: Miljømærker - Tyskland   Regler ...
Traktorkørekort
Hvornår kan man få traktorkørekort? For at få traktorkørekort skal du være fyldt 16 år. Et traktorkørekort erhvervet før 19.