Her kan du læse om kørekort og lovkrav til 4-hjulede køretøjer – såvel “lette køretøjer” som personbiler og varevogne (kategori B) som “tunge køretøjer” i form af lastbiler (kategori C) og busser (kategori D).

Din komplette guide til et bilsalg
Er du blevet smask forelsket i en ny bil, som du bare må eje, og kunne du derfor godt bruge et par gode råd, til hvordan du sælger din nuværende bil? Så er du kommet til en helt rigtige hjemmesid...
Stort kørekort
De nye regler for lastbil og bus ”Stort kørekort” er en populær betegnelse for kørekort til lastbil og bus – dvs. kørekort til køretøjer over 3500 kg. Den 19.
Erhvervskørekort
Hvad er et erhvervskørekort? Der findes ikke noget decideret erhvervskørekort som en selvstændig kategori.
Undersøg reglerne for det internationale kørekort
Vil du gerne leje en bil i forbindelse med ferie? Det er nemt og befriende at leje en bil. Du skal ikke bekymre dig om offentlig trafik eller vente ved forskellige destinationer.
Hvad koster service på bil?
Der kan være flere forskellige grunde til, at man vælger at sende sin bil til service.
Motorvej
Hvad er en motorvej? Følgende forhold kendetegner en motorvej: Flersporet vej med mindst to vognbaner i hver retning, som er adskilt af en bred midterrabat eller et autoværn.
Hastighed på motorvej
For generel information om færdselsregler for kørsel på motorvej henvises til artiklen: Regler for kørsel på motorvej   Generelle hastighedsgrænser på motorvej Du må aldrig køre...
Grøn ejerafgift
Hvad er grøn ejerafgift? Grøn ejerafgift er den populære betegnelse for hvad SKAT kalder "brændstofforbrugsafgift". Afgiftens størrelse afhænger af bilens brændstofsforbrug - dvs.
Udligningsafgift
  Hvad er udligningsafgift? Udligningsafgiften er et tillæg til grøn ejerafgift eller vægtafgift gældende for ikke-benzindrevne køretøjer.
Vægtafgift
Hvornår skal man betale vægtafgift? Du skal ENTEN betale vægtafgift ELLER grøn ejerafgift.
Miljøzoner - Tyskland
For specifik information om Berlin henvises til artiklen: Miljøzonen i Berlin   Generel information De første miljøzoner indførtes i Tyskland i 2008 i en række større byer.
Fartbøder
NB! Beregn din fartbøde ved at benytte vores fartbøde-beregner her! Generelt om fartbøder Ved overskridelse af hastighedsgrænserne, risikerer du at få en fartbøde.
Miljømærke - Berlin
  For generel information henvises til artiklen: Tyske miljømærker Hvilke type miljømærke anvendes i Berlin? I miljøzonen i Berlin er det formelt kun tilladt at køre med grønt miljøm...
Miljømærke - Tyskland
Generel information Se kortet over samtlige miljøzoner i Tyskland her I næsten alle større tyske byer findes der miljøzoner (på tysk: Umweltzone).
Miljømærker
For information om tyske miljømærker henvises til artiklen: Miljømærker - Tyskland Regler Såvel danske som udenlandske dieseldrevne lastbiler og busser over 3500 kg skal uanset ...
Traktorkørekort
Hvornår kan man få traktorkørekort? For at få traktorkørekort skal du være fyldt 16 år. Et traktorkørekort erhvervet før 19.
Parkeringskort
Denne artikel omhandler reglerne for ansøgning om parkeringskort (invalideskilt til bilen).
Handicapskilt / Invalideskilt (parkeringskort)
                    Denne artikel omhandler parkeringsregler for biler med handicapskilt/invalideskilt - nu også kaldet parkeringskort.