Køreprøven er for mange en stor ting. Man har gået til undervisning og køretimer i lang tid, og har gået og glædet sig til at få sit kørekort. På samme tid kan der for mange godt være en del nervøsitet forbundet, da man nemt kan komme til at sammenligne sig med sine klassekammerater og venner. Det skyldes at mange tager deres kørekort på samme tid med deres omgangskreds, og mange gør dette mens de går på en ungdomsuddannelse.

Derfor har vi samlet tre tips til hvad du kan gøre for at nervøsiteten ikke får overtaget inden du skal op til den store prøve.

Spille

At spille et spil kan være en god måde at undgå at overtænke og undgå at blive for nervøs. Der findes mange nye danske casinoer som kan tilbyde timevis af underholdning. Det kan være en god distrahering til timerne inden prøven, da folk, der nemt bliver nervøse, ofte vil have mere gavn ikke at tænke over prøven, frem for at skulle øve sig. Du kan spille mange forskellige spil, og det kan også være noget så simpelt som at lægge en kabale, hvis det hjælper dig.

Mange mener at man bør øve sig så meget som muligt, men det er altså ikke sikkert at det hjælper for alle. De teoriprøver man kan finde online er nemlig ikke altid præcise, og derfor kan man nemt dumpe på en online test, og senere bestå med glans til den egentlige teoriprøve. Derfor er det måske bedre for dig at undgå de nervøse tanker. Du kan spille online, lige meget om du bor i København, i Herning eller et helt tredje sted, så længe du har internet.

Øve

For andre er det dog også en god idé at bruge tiden på at øve sig. Hvis du husker på at du ikke skal tolke for meget på de resultater du får, kan du stadig få nytte af at øve. Og hvis du har styr på dine ting, har forberedt dig godt og bare består alle prøver du tager, kan det være afslappende og give dig selvtillid at du har styr på det.

Snakke med dine venner

At udveksle erfaringer med dine venner kan også hjælpe dig med at slappe af. Måske har dine venner været igennem prøven selv og kan hjælpe dig med nogle tips og tricks? De kan hjælpe dig med at forsikre dig om at det nok skal gå, og evt. med at teste dig i det du kan komme op i så du bliver mere selvsikker og forberedt til prøven.

Du kan også få dine venner til at hjælpe dig med at snakke om noget andet. Hvis du føler at du er forberedt, kan en distrahering som nævnt være bedre for dig hvis du er lidt nervøs. Hvis du hjalp dine venner da de skulle op til prøven, vil de med garanti også hjælpe dig.

3 ting du kan gøre inden køreprøven
3 ting du kan gøre inden køreprøven

Previous reading
Tips til at købe bil, når man er færdig med kørekortet
Next reading
Derfor skal du have hjelm på når du kører motorcykel