Har du lige fået kørekort eller haft det længe, men været afhængig af offentlig transport? Så er det måske tid at skaffe din helt egen bil. Man oplever en kæmpe frihed ved at have sin egen bil. Her er 3 kæmpe fordele ved at anskaffe sig en.

Bliv uafhængig

Det er så irriterende at være afhængig af andre, når det gælder om at komme fra A til B og overholde sine aftaler. Vi har alle prøvet at vente lidt for længe på at blive samlet op af en forsinket chauffør. Og vi har også alle prøvet at tage af sted i rigtig god tid, men stadig komme for sent til det vi skulle, fordi et tog var forsinket eller aflyst.

Og af en eller anden uforklarlig årsag, sker den slags altid, når man har de vigtigste aftaler – en jobsamtale, en eksamen, en fødselsdag eller lignende. De frustrationer slipper du for med egen bil. Med din egen bil er det nemlig dig der bestemmer, hvornår der er afgang og ankomst.

Det kan betale sig

Jovist er en bil ikke den billigste ting at anskaffe sig. Dertil kommer forsikring, service, eventuelle reparationer henad vejen og naturligvis benzin som en fast, kontinuerlig udgift.

Alligevel kan det for mange mennesker betale sig sammenlignet med offentlig transport. Ligger ens arbejde i cykelafstand fra hjemmet, giver det sig selv, at man ikke behøver bil. Men at være pendler i Danmark er bestemt ikke billigt.

Skal man for eksempel regelmæssigt fra Sjælland over Storebæltsbroen til Fyn eller videre til Jylland (eller omvendt), så vil man opleve, at det koster voldsomt meget at tage med toget, især hvis man også gerne vil have en siddeplads (hvad man naturligvis gerne vil under så lang en tur). Sådan en tur er også dyr i bil på grund af benzin og broafgift, men når man tænker over, hvor meget større frihed og fleksibilitet man får med bilen (se de andre to afsnit), er det en no-brainer.

Større fleksibilitet

Med din helt egen bil vil du pludselig opleve en følelse af frihed, du aldrig har kendt til. Slut med at være afhængig af andre chauffører eller busser og tog, der kun kører på bestemte tidspunkter og til hver en tid kan blive forsinkede eller endda aflyst.

Med bil bliver det så meget nemmere, mere overskueligt og billigere at tage på de helt lange ture – turen til sommerhuset, Jylland, Tyskland eller Sverige – som er ekstremt uoverskuelige, komplicerede og ofte dyre med offentlig transport.

Ligeledes bliver det så meget nemmere og mere overskueligt lige at køre over og besøge vennerne, tage på udflugt eller blind dating. Mangler du sådan en, så find en date på Scor.

3 gode grunde til at få din egen bil
3 gode grunde til at få din egen bil

Previous reading
Sådan kan du få råd til kørekortet
Next reading
Stor transport? Så få nyt kørekort